вторник, 8 декември 2009 г.

„Балканика мюзик телевижън” събира в Со-фия елита на балканския музикален шоубиз-нес за първите в историята „Балкански музи-кални награди”

Българската музикална телевизия „Балканика мюзик телеви-жън ” ще организира и проведе първите в историята на Балканския полуостров „БАЛКАНСКИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ”. Това съобщи изпълнителният директор на медията Камен Воденичаров на официалното представяне на амбициозния музикален проект, което се проведе вчера, 07.1 2.2009 г. /понеделник/ в новооткрития клуб „Night Flight” в сърцето на София.
.


Бойко Христов & Murat Boz

Събитието беше уважено от многобройни гости, сред които изтъкнати представители набългарския шоубизнес, представители на посолства на балканските страни и др.

В специално официално писмо министърът на външните работи Румяна Желева приветства инициативата на „Балканика мюзик телевижън”. Ето какво смята тя за „Балканските музикални награди”:

„Като истински почитател на балканската музика, аз искрено се радвам, че най-после имаме възможност да се насладим на нашата обща музикална култура на Балканите, обединена върху една съвместна платформа. Музиката винаги е била много важна част от балканската култура и идентичност.Тя служи като инструмент за сприятеляване, разбирателство и хармония между народите с различно минало. Затова този проект за обединена, преминаваща държавните граници платформа за музикална изява на Балканите е представителна за европейската култура на нашия регион.”


В специално видеообръщение, своята подкрепа и ангажимент към „Балканските музикални награди” изказаха и едни от най-значимите дейци на балканската музика. Те са част от новосформирната „БАЛКАНСКА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ”, която ще номинира песните-финалисти в раздел „Песен на Балканите” за съответната държава.

За да подкрепят значимия медународен проект, в София пристигнаха и част от най-известните музиканти от различни балкански държави. Сред тях бяха националните представители на Евровизия- Каролина Гочева от Македония и Ребека Дремел от Словения, група „Луна” от Сърбия, босненецът Армин Музафери и DJ Pantelis от Гърция. Всички те, заедно с българските им колеги – Мария Илиева, Тони Стораро, Емануела, Крум и Теодора, успяха да загатнат за предстоящото грандиозно музикално шоу, което очаква Балканите през пролетта на следващата година.

„Балкански музикални награди” на „Балканика мюзик телевижън”
През месец април 2010 г. елитът на балканския музикален шоубизнес ще се събере в София за първото издание на „Балканските музикални награди”. Официалната церемония ще се излъчва наживо по „Балканика мюзик телевижън” и от партньорски национални телевизии във всичките 11 държави- участнички в конкурса.

Призовете ще се раздават в 17 категории, както следва:

- 1-11.Песен на Балканите от: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора, Турция и Хърватия.
- 12. Песен на Балканите за 2009 г.
- 13. Изпълнител на Балканите за 2009 г.
- 14. Изпълнителка на Балканите за 2009 г.
- 15. Дует/Група на Балканите за 2009 г.
- 16. Видеоклип на Балканите за 2009 г.
- 17. За принос към балканската музика

Номинациите в отделните категории ще бъдат обявени на специална церемония в средата на февруари 2010 година.

Стратегическата цел на „Балканските музикални награди” е да развиват междукултурния и междуетнически обмен в региона и да спомагат за развитието на балканската музикална индустрия, като предоставят на балканските изпълнители и творци възможността за изява пред огромната зрителска аудитория на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Черна гора, Турция и Хърватия.

Екипът на „Балканика мюзик телевижън” има всичките основания да смята, че наградите ще се превърнат в най-мащабното събитие в музикалния календар на страната и региона.


Източник: Balkanika Music Television & No Limits Group Ltd.

Няма коментари: