четвъртък, 21 август 2008 г.

Известни хора говорят глупости в кампания на БНР

Знаете я тази кампания по БНР, в която известни личности ко- ват твърдоглавия български шофьор да кара по-полечка, нали? Ако не сте- бързо беж към Вефа и се образовайте!

Подобна кампания едва ли ще промени посоката в мисловния процес на родните хард драйвъри, но щом като си решил да бъдеш фронтмен в морализаторстването, поне го изпипай формално, за да не предизвикваш снизходителни усмивки.

В едно средно дълго „конско” как трябва да управляваме личните си МПС-та, за да няма ПТП-та, уважавания иначе от мен Андрей Слабаков, казва приблизително следното: „...дори не е необходимо да спазвате знаците, просто карайте внимателно!”
????????????????????????????

Опаааа, г-н Слабаков, опааааа БНР! Вчера един злощастник видя слънцето за последен път, защото не спази знака STOP на околовръстното до Младост. Ми той май е приел буквално вашето внушение.

Горкият Максим, и той може да се чувства подведен от вас. Не спазвал ограниченията в скоростта, но бил нащрек през цялото време, човекът. А то, за зла беда, какво се случило накрая...

Дайте тогава да махнем всички пътни знаци, защото са излишни и само хабим материала.
.
Скоро, отново по БНР, един египтянин разказваше за организацията на движението в Кайро. Направо да паднеш от кемъла! Там, при „директен сблъсък”, пешеходецът и шофьорът се разбирали с очи, кой кого ще пусне с предимство. Било въпрос на невербални negotiations!
.
Айде, писна ми да сме Ориента! А, вие господа и госпожи морализатори, ако продължавате така с гафовете, съвсем ще компрометирате иначе благородната кауза!

Бойко Христов

Няма коментари: