понеделник, 25 август 2008 г.

Пирон в ковчега на Обама...йо-хо-хо и бутилка скоч

Отдавна съчиних политическия некро-лог на Барак Обама, просто защото така и не видях подходящите условия във фауната на американския изби-рател, които да способстват реалната му метаморфоза в US President. Не че не е добра кандидатура, дори напротив, но просто властовите му напъни се случват в неподходящото време и във все още неподходящата страна. Цяла Европа се е прехласнала по симпатичния политик и аз лично също бих гласувал най-вероятно за него ако бях америкън ситизън. Е да, ама не съм, а само американците, подобно на Зума, имат тежката дума.
.
Защо не Обама, а друг - това вече няколко пъти разяснявах. Наскоро, обаче, беше забит и последния пирон в ковчега на... сенатора от Илинойс. А помощта за Маккейн дойде от неочаквана посока- Mother Russia.
.
Новите имперски мераци на Сибирската мечка, богато гарнирани с военна техника и безпардонно отношение към мнението на световната общественост, получили най-ярко проявление в скорошните грузински драми, със сигурност са опънали нервите на американския избирател. А неговият почти атавистичен страх от възкръсналия богатир ще го накара да залепне като първокачествено тиксо към кандидатурата на Маккейн- железният ветеран, който спрямо Русия винаги е бил хардлайнер.
.
Какъв куриоз само- със своето непремерено поведение славянската мегадържава на практика предреши избирането на своя по-голям враг.
.
В контекста на новата геополитическа матрица Барак Обама изглежда повече като балерина, а на американците със сигурност не им се гледа аржентинско танго.
.

.
Бойко Христов

Няма коментари: