четвъртък, 10 септември 2009 г.

Меглена Кунева- новият лидер на НДСВ

Меглена Кунева ще бъде замене-на на поста еврокомисар. Това вече е почти сигурно.

Какво би могло да се случи оттук нататък? Ето един вероятен и интересен сценарий.

Меглена Кунева е личност с голям pr потенциал, който може да се трансформира и в успешна политическа кариера. Най-красноречивото дока-зателство за това бяха последните евроизбори у нас, където тя се оказа в позицията на единствен, но достатъчно силен pr коз на иначе неактуалната вече политическа партия НДСВ.

Това, което трябва да направят оттук нататък нейните съпартийци, ако искат да не ги последва съдбата на Титаник, е да я изберат на поста председател на НДСВ, защото това е единственият начин да спасят оловнотежката лодка на партията от студената целувка с политическото дъно.
.
Българският избирател има нужда и от успешни жени-лидери. Ето защо твърдя, че тя би мола да акумулира достатъчно добра избирателска подкрепа, ако разбира се, успее по подходящ начин да дистанцира имиджа на НДСВ от този на старото ръководство.
.
Ако се окаже в тази ситуация, нейното USP* би било, че тя е легитимираният от ЕС успешен български политик, който би бил идеалният проводник за навлизането у нас на европейския цивилизационен модел и преодоляването на ретроградните елементи на балканския ни манталитет, които, оказва се, са единствената причина за нашия досегашен провал да живеем по европейски.
.
Тя обаче ще има и някои сериозни комуникационни проблеми, свързани с необходимостта от непрекъснато туширане на ефекта от атаките, че „продава” на ЕС българските национални интереси.
.
Бъдещето е в нейните ръце, както се казва. Тя би могла да се превърне в много интересен проект от pr гледна точка и аз ще следя събитията.
.

.
*USP- unique sells proposition (уникално предложение за продажба)


Бойко Христов

Няма коментари: