петък, 28 май 2010 г.

Темата за участие в инициативата на гросмайстор Веселин Топалов и IBM България е „Интелигентната планета”
Събитието се провежда под патронажа на най-добрия български шахматист за всички времена

Темата за участие в инициативата на българския супергросмайстор Веселин Топалов и IBM България е вече ясна. Всички гимназисти от столичните училища, които искат да участват в събитието, ще трябва да напишат есе по проблемите на „Интелигентната планета”.
.
Както знаете, преди броени дни най-добрият български шахматист за всички времена обяви официално своето намерение, в сътрудничество с IBM България, да постави началото на инициатива за повишаване на интереса у младите хора към високите технологии и изкуствения интелект.
.
Авторите на 5-те най-добри есета ще сформират представителен отбор, който ще изиграе мини турнир по шахмат от три партии срещу суперкомпютъра на IBM- Blue Gene/P. След края на турнира гм Веселин Топалов ще коментира хода на играта и ще даде майсторски съвети на младите играчи. От своя страна IBM ще организира „седмица на отворените врати” за финалистите и ще ги срещне със своите водещи специалисти, които ще ги запознаят с необятния свят на високите технологии.
.
Събитието ще се проведе на 22.06.2010 г. (вторник) от 11.00 часа в офиса на IBM България на адрес: бул. „Драган Цанков” No 36, в сградата на „Интерпред”. Първоначално обявената дата 10.06.2010 г. се измества назад, заради съобразяване с напрегнатата програма на българския супергросмайстор, който желае да присъства лично на събитието.
.
За повече информация на тема „Интелигентната планета”, учениците могат да посетят следния линк на уеб страницата на IBM България.

Готовите работи не трябва да надхвърлят обема от 2 стр. печатен текст, формат А4. Те ще се приемат до 17.06.2010 г. (четвъртък) вкл., на електронна поща: office@nlg.bg. Допуска се участието и на колективни разработки, като броят на авторите не може да надхвърля числото пет.
.
За допълнителна информация
No Limits Group Ltd.- прес офис на инициативата, г-н Бойко Христов- управител/собственик; тел./факс: 02/48 123 48, gsm: 0888/444 367, e-mail: boyko@nlg.bg, web: www.nlg.bg

Няма коментари: