четвъртък, 10 януари 2008 г.

Хайде на бас за Америка!

След като през годините успях да се пре-върна в спец в познаването коя ще е поредната Мис или кой жребец ще се надмогне в стипълчейс надбягванията, дойде време да се занимая с нещо по-сериозно и смислено, като предварител-ните избори за президент в Америка, например.
.
Освен световна тема с най-висок приоритет, модното дефиле на претендентите представлява 100 %-ов интерес и за братята ПР-и от близо и далеч. И с пълно право-та нали точно в тази надпревара на "покрива на света" са впрегнати най-добрите експерти по комуникации, политолози, социолози, психолози и политици от кариерата. Обиграни и натренирани екипи трошат още от сега милиони долари, за да убедят в преимуществото на своя кандидат раздвоеното между Левски и ЦСКА и политически активно население на Америка. Същото правят и анализаторите- упражняват своите пера, изтъквайки какви ли не, преди всичко комуникационни, причини за победата на Обама в Айова или на Хилари Клинтън в Ню Хемпшър.
.
"Дяволът е в детайлите", са казали умните хора и точно този дявол дърпа в момента опашките на анализаторите и прогностиците, които, оплитайки се в джунглата от "профи" детайли, са на път да допуснат /и всъщност вече допускат/ множество грешки, относно изхода на битката.
.
Ето защо,
въпреки голямото ми уважение към правилното таргетиране, произнасянето на интригуваща телевизионна реч без употребата на аутокю или успешното отиграване на телевизионен диспут, истината за крайните резултати е една и всъщност доста проста- действителната надпревара за президентското кресло вече е започнала и се води между двете топ кандидатури на демократите. Един от тях ще стане следващият US President. Причината- със своето голямо омазване "Буши" загроби априори всички мераци на републиканците за триумф.
.
.
Mr. President or Mrs. President?
That is the question!
Това също е история с предизвес-тен край и така на практика се оказва, че всъщност в изборите за господар на Белия дом драма просто НЯМА.
.
Въпреки пословичната расова търпимост на американците, още дълго време негрите ще свирят на първа цигулка само в музиката, спорта и от време на време в киното...От друга страна, който поне малко е запознат с нравите в тази страна знае колко големи права са си извоювали тамошните представителки на нежния пол.
.
С други думи- САЩ не са готови да имат черен президент, все още не. Но са напълно готови да пуснат в Белия дом една жена, защото освен всичко останало те са и генетично предраз-положени към такъв тип решение- тяхната прародина-Великата Британия си има кралица, имаше си и ''желязна лейди"...
.
Честит първи президентски мандат, г-жо Клинтън!!!
.
Коментар: Бойко Христов

Няма коментари: