сряда, 29 февруари 2012 г.

Провинциален блясък: PR специалистът Бойко Христов споделя мнението, че в България все още липсва "истински модерен пазар"


Българските спортисти са далеч от световните тенденции в изграждането на добър обществен образ
Новите технологии и социалните мрежи изглеждат задължителна част от изграждането на имиджа на водещите спортисти в света. Големите личности осъзнават необходимостта от това да имат добър обществен образ. За целта разполагат с цели екипи или поне с добър PR специалист. В България се броят на пръсти спортистите, които работят в тази насока. Най-големите лица в спорта в страната като Матей Казийски, Владимир Николов, Станка Златева, Цветана Пиронкова, Григор Димитров и Тодор Стойков до момента не използват успехите си и интереса на хората, за да надграждат положителния си имидж.
.
PR специалистът Бойко Христов споделя мнението, че в България все още липсва "истински модерен пазар". "Много от българските спортисти търсят своята реализация зад граница и добавената стойност на добрия PR може да означава за тях присъединяване към по-добър отбор или по-високи възнаграждения", каза той за "Капитал".Христов обаче уточни, че изграждането на имиджа върви задължително след резултатите в спорта. "Колкото и странно да звучи, често пъти добре свършената работа на PR-а може да означава регрес за спортиста, който би могъл да загуби чувството си за реалност – състояние, което не предвещава нищо добро за спортните му изяви."

Цялата статия във в-к "Капитал" прочети тук