неделя, 29 май 2011 г.

София победи на шах Белград с 51.5 на 48.5 точки в първия по рода са приятелски мега турнир „Мач на 100 дъски”

София победи на шах Белград с 51.5 на 48.5 точки в първия по рода си приятелски мега турнир „Мач на 100 дъски”. Турнирът се проведе вчера, 28.05.2011 г. в Банкя, хотел „Банкя Палас”, и беше официално открит от кмета на София, г-жа Йорданка Фандъкова с динамичния ход 1.е2-е4.

В турнира участие взеха политици, бизнесмени, известни личности, журналисти и шахматисти от София и Белград. В Банкя пристигнаха заместник кметът на Белград Деян Васович, членът на градския съвет Желко Ожегович, депутатът Павел Марчок и още много представители на сръбския елит. За да отразят събитието дойдоха и много сръбски медии като национална телевизия РТС, най-популярната белградска телевизия „Студио Б” и сръбската информационна агенция „Танюг”.


В турнира взеха участие и представителите на мъжкия и женския национален отбор на западната ни съседка. От българска страна се отличаваха имената на европейския вице-шампион и бивш световен шампион гм Антоанета Стефанова, гм Кирил Георгиев, гм Маргарита Войски и др. За колорита на турнира допринесе и срещата между духовници – отец Стоян Бербатов и Миодраг Сивачки.




Всички участници в мача изиграха по една партия срещу своите опоненти при контрола от 25 минути + 10 секунди за всеки ход.

„Мач на 100 дъски” се организира от Европейския шахматен съюз, чийто президент е един от най-известните шахматни мениджъри в света Силвио Данаилов. Идеята е в инициативата да се включат последователно и много други европейски столици.


Вице-президентът на Българската федерация по шахмат проф. Николай Недков приветства участиците в приятелския мач с поздравителен адрес от министър-председателя на България, г-н Бойко Борисов.


Източник: No Limits Group Ltd. -Ultimate PR&Advertisement

3 коментара:

почивки лято 2012 в Кушадъсъ каза...

харесва ми голямата шахматна дасак и аз искам една такава в двора, поздрави

онлайн супермаркет каза...

Браво на нас! Това е един от малкото спортове, които са ми интересни. Надявам се тази година да се организира отново такъв мега турнир, но с повече столици участници! Турнира беше много забавен, всеки ще го потвърди. Тъй като месец май наближава ми се иска да знам, ако се организира пак турнир за кога се планира?

Екскурзии Лондон каза...

В България имаме доста добри шахматисти, не веднъж сме го показвали, поздравления. Добри кадри са хванати на снимките.